kobiety
Witamy, Gość
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
film dla lesbijki o lesbijce :) (1 wejść) (1) Gość
W dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: film dla lesbijki o lesbijce :)
film dla lesbijki o lesbijce :) 2 lat(a), 7 mies. temu Oklaski: 0  
Film z Cathrine Deneuve i Susan Saradon =Zagadka Niesmiertelnosci/The Hunger 1983?
PolaStyx (Użytkownik)
grzesznik pospolity
graphgraph
Użytkownik offline
Zaloguj się Zaloguj się  

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.  
film dla lesbijki o lesbijce :) 2 lat(a), 7 mies. temu Oklaski: 5  
Również polecam 'Monster' - rewelacyjnie wypadły Charlize Theron i Christina Ricci .A pro-pos wątków les...nie zapominajmy drogie Panie o Mulholland Drive....toż to staroć typu 'zakręcona klasyka', a jednak regularnie sięgam po płytkę.
noino27 (Użytkownik)
piekielny wyjadacz
graphgraph
Użytkownik offline
Zaloguj się Zaloguj się  

the only real voyage of discovery consists not in seeking new lanscapes but in having new eyes

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.  
film dla lesbijki o lesbijce :) 2 lat(a), 7 mies. temu Oklaski: 3  
Mulholland Drive....po mojemu film do nikad, aczkolwiek sciezka dzwiekowa, operowe hiszpanskie spiewy....mmm pysznie

pozdrawiam
innosc (Użytkownik)
kusiciel filozof
graphgraph
Użytkownik offline
Zaloguj się Zaloguj się  

film dla lesbijki o lesbijce :) 2 lat(a), 7 mies. temu Oklaski: 5  
Inność - Masz racje, MD to raczej filmik do degustacji na bieżąco niż niosący przesłanie, ale mnie osobiśice wzięło i to pożądnie ( cosik tam z moją podświadomością lub ciemną stroną miało wspólnego skoro podziałało skutecznie).

To jak, mówisz , że przy 'scenach' ciśnienie Ci nie skoczyło w górę? ( o ile można skoczyć w dół....no, w sumie można ze-skoczyć )

Pozdrawiam milusiasto

A co do 'gdzie można znaleźć te filmiki'....parę znalazłam w sieci do ściągnięcia i odtwarzania legalnego, na własne potrzeby oczywiście..;P Nie wszystkie niestety.
noino27 (Użytkownik)
piekielny wyjadacz
graphgraph
Użytkownik offline
Zaloguj się Zaloguj się  

the only real voyage of discovery consists not in seeking new lanscapes but in having new eyes

film dla lesbijki o lesbijce :) 2 lat(a), 7 mies. temu Oklaski: 3  
noino mi udalo sie znalezc wszyskie raczej...
No mulholland drive to gdzies od kogos wzielam, ale juz tez nie mam, komus dalam, bo nie ogladal i do dzis tego nei mam. Nie probowalam wiecej sciagac tego filmu.
Ale tak jak mowie, z pozostalymi nie mialam problemu
A moj sposob to Osiolek Emule

sciskam
innosc (Użytkownik)
kusiciel filozof
graphgraph
Użytkownik offline
Zaloguj się Zaloguj się  

film dla lesbijki o lesbijce :) 2 lat(a), 7 mies. temu Oklaski: 0  
Jest tyle fimów o tej tematyce, że trudno je wszystkie zliczyć... Tak jak to z tą sztuką bywa, jedne są ambitne, z przekazem a inne to zwykła pomyłka wydawców...
"Kilka" branżówek widziałam :
*Gdyby ściany... 2- wzbudziły na mnie wielkie wrażenie. 3 różne epoki i 3 różne spojrzenia na problemy/istoty związane z kobiecymi związkami... Ale scena Ellen i Sharon... Mhmm
*Bound (Więź)- film może i z dobrym pomysłem, ale efekt marny. Jeśli chodzi o wartość "branżową" i sceny erotyczne to jest OK, ale fabuła i montaż jest tragiczny ;(
*Lepsze niż czekolada- interesująco ujęty problem coming outu przed rodziną i problem nietolereancji ze stronych obcych.
*Ale jestem cheerleaderką!- fajna komedia Interesująca wizją ośrodków "nawracających". Fajna kreacja aktorek odtwarzających główne role POLECAM
*Gia- ładnie zrobiona biografia z przepiękną Angeliną
*Mullholland Drive- mistrzostwo Davida Lyncha... Choć do dziś, po obejrzeniu tego filmu dalej nie wiem o co cho Ale tak to już tym reżyserem bywa
*Chasing Amy- dla mnie zbyt banalny... Lesbijka zakochująca się w Benie Afflecku? Ja dziękuję :/
*Nie czas na łzy- zasłużony Oscar dla Hillary Swank. Czy ktoś się nie zgodzi?
*Fucking Amal- tak na serio to chyba pierwsza "głęboka" branżówka jaką obejrzałam... Amatorki w rolach głownych są plusem dla całego filmu. Dobrze oddały emocje swoich postaci.
*Monster- kolejna biografia baaardzo dobrze zrealizowana. A kreacja Charlize? Jak dla mnie- GENIALNE!
*Zagubione- jedyny film, gdzie na końcu... płaczę ;(
*Aimee i Jaguar- bardzo mi się podobał.
*Niebiańskie istoty- czy tam przypadkiem nie grała Portia de Rossi???
*Boys on the side'(Chlopaki na bok) - świetny film o perypetiach kobiet.
*D.E.B.S- mam nadzieję, że już nigdy nie nakręcą czegoś podobnego :/
*Lato miłości- po obejrzeniu filmu zapragnęłam przeczytać książkę... A potem tak jakoś wyszło, że teraz na maturze ustnej bazuje właśnie na tym tytule, choć polonistka twierdzi, że to zbyt kontrowersyjne
Widziałam jeszcze więcej branżówek.. Żeby wszystkie opisać to.. Mały elabrat wyjdzie
Girl interupted
Mercy
8 kobiet...
NIe wpominając o serialach z wątkami: ER, Buffy, HEX ostatnio emitowany na tvn7 etc...
Ale filmy Almodovara też są dobre... Złe wychowanie, Porozmawiaj z Nią...
ZoiL (Gość)
graphgraph

Zaloguj się Zaloguj się  

Do góry Odpowiedz
kobieta