film dla lesbijki o lesbijce :) 4 mies., 4 tygodni(e) temu
Oklaski: 0
Może "my summer of love" ? Wklejam fragment recenzji z jakiejś strony internetowej na temat filmu.
"Tak zaczyna się przyjaźń dwóch dziewcząt, przyjaźń spontaniczna, bez zobowiązań, oparta na instynktownym porozumieniu, rozkwitająca w słońcu lata. Film ukazuje ten związek z zadziwiającą subtelnością, nie kreując żadnych dramatycznych wydarzeń. Owszem, jakieś wydarzenia mają miejsce, ale są jakby obok, dziewczęta raczej im się przyglądają niż biorą w nich czynny udział, znacznie bardziej zajęte są leniwym spędzaniem czasu obok siebie. Wzajemna fascynacja nabiera charakteru fizycznego, przekształca się w związek miłosny ukazany na ekranie delikatnie i dyskretnie, co nie odbiera mu zmysłowości. Jakby ożywały płótna impresjonistów, rozświetlone i nieostre, a przecież dosłowne w swojej erotycznej treści. Pawlikowski i jego operator, Ryszard Lenczewski, prezentują coś, co zasługuje na nazwę sztuki filmowego malarstwa najwyższej klasy, ale nie osiągnęliby takiego efektu, gdyby nie aktorki. Nie wystarczy powiedzieć, że te dziewczęta są w pełni prawdziwe. One po prostu są, wypełniają ekran swoimi fascynująco bogatymi osobowościami, jakby pozwalały tylko podpatrywać się kamerą".
film dla lesbijki o lesbijce :) 4 mies., 3 tygodni(e) temu
Witam !
Oprócz wymienionych dodam jeszcze:
The Gymnast,
Desert Heart,
Girl Play,
Ninas Heavenly Delights,
Inescapable,
Spider Lillies,
Lianna,
Inne Spojrzenie,
Itty Bitty Titty Committee,
Shelter Island,
La Repetition,
Secret Things,
Kiss Me Again,
Head In The Clouds.
film dla lesbijki o lesbijce :) 4 mies., 3 tygodni(e) temu
Ja powiem tak, nawiązując do filmu o którym pisała Dolly: mnie się 'Lato miłości' nie podobało. Po pierwsze film jest stary a ja takich nie lubię, ale wiem że to marny argument. Niestety do scenariusza też muszę się przyczepić. Uważam że wątek z religijnością brata jednej z bohaterek był wpleciony na siłę i wyraźnie dawało się to odczuć. Podobno film jest nakręcony na podstawie książki, więc może ona jest trochę lepsza. Na jej temat już się nie wypowiem bo jej nie czytałam.
Co do pytania helene1: Filmy można ściągnąć bez problemu na .chomikuj.pl, .torrenty.org i na wielu innych stronach. Można też popytać inne dziewczyny, wiem że wiele z nich dysponuje pokaźną kolekcją. Jeśli jednak stać cię na filmy oryginalne, sporo z nich jest na .merlin.pl i .empik.com. Oczywiście mówię o filmach z polskimi napisami bądź lektorem, bo jeśli chcesz angielskie wersje je znaleźć jest jeszcze łatwiej.
film dla lesbijki o lesbijce :) 4 mies., 2 tygodni(e) temu
Oklaski: 3
dla mnie super - pierwszym chyba swiadomie w tej tematyce obejrzanym byl pierwszy film braci cohen - bound. zajebisty.. po prostu super. wiem ze niczym innowacyjnym sie nie wykazalam lecz dla mnie to zdecydownie nr 1 byl tez jeden australijski, ktorego tytulu nie pamietam - gral tam russel crowe - geja, posadajacego cudowneg ojca i babcie lesbijke. cholernie fajny film. jest tam scena - dla mnie wyciskacz lez typowy - jak rozdzielaja babcie z jej druga polowka by zabraj ja do domu dla starcow... bardzo mocna scena. jesli ktos wie o jakim filmie mowie - blagam o tytul, chcialabym sciagnac (ogladalam go dawno temu na tvp2)
a filmy sciagam z .torrenty.org - polecam
film dla lesbijki o lesbijce :) 4 mies., 2 tygodni(e) temu
Oklaski: 3
o fuck me braci wachowskich ten bound... sorka alez ja sie tu pokrecilam jednak absolut vanilia robi swoje )
poklony z przeprosinami
aha loving anabel - dziwny, jakos. wydal mi sie cholernie banalny lecz sliczna erin kelly podobna do mojej uchochanej daje rade. muzyka cienka, aktorka grajaca role nauczycielki bardzo slaba. nie wiem co w tym filmie jest ale mimo amerkanskiej szmiry - podobal mi sie.