kobiety
Witamy, Gość
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
film dla lesbijki o lesbijce :) (1 wejść) (1) Gość
W dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: film dla lesbijki o lesbijce :)
film dla lesbijki o lesbijce :) 2 lat(a), 6 mies. temu Oklaski: 0  
ach, 'the L word', nic dodać, nic ująć - kultowy serial

Jestem jednak do tyłu o cały 3 sezon, boszee :-|
SOULsearching (Użytkownik)
grzesznik pospolity
graphgraph
Użytkownik offline
Zaloguj się Zaloguj się  

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.  
noino napisała:
QUOTE:

Za to 'Show me love'...ighś, zupełnie do mnie nie trafiło, gdzież tu piękno?, marne aktorstwo, scenariuszem po schematach pojechali, bardziej się uśmiałam i po-pffffffffff-ukałam niż wzruszyłam czy zachwyciłam.

moze za stara juz jestes noino zeby cokolwiek skojarzyc na takim filmie....
leeloo84 (Użytkownik)
grzesznik pospolity
graphgraph
Użytkownik offline
Zaloguj się Zaloguj się  

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.  
film dla lesbijki o lesbijce :) 2 lat(a), 6 mies. temu Oklaski: 5  
Za stara nie za stara........(to miało być z przymrużeniem oka? bo jeśłi nie to dzięuje za agresje niewerbalną)...dla mnie podjęcie się tematyki miłości na ekranie zobowiązuje. Dwie dziewczyny po 16 lat bodajże, rozczarowane kontaktami z chłopakami i rzeczywistością..? What the hell... Jedno może..bardziej samoświadoma na pewno niż gdy miałam 16 lat.Inaczej się widzi świat, nie lepiej czy gorzej (stąd pisałam o swoich odczuciach po filmie). Wiem czego szukam, aw tym obrazie nie było z tego NIC.

ps: w Gdyby ściany też była ukazana miłość nastolatek i to JAK!! Aż mnie wgięło. Więc jednak można. Edytowany przez: noino, w: 2006/05/20 17:13
noino27 (Użytkownik)
piekielny wyjadacz
graphgraph
Użytkownik offline
Zaloguj się Zaloguj się  

the only real voyage of discovery consists not in seeking new lanscapes but in having new eyes

Mialo nie byc agresji niewerbalnej...

Dla mnie ten film nie byl smieszny ;] Wydaje mi się, ze nie chodzilo w nim o rozczarowanie kontaktami z chlopakami i rzeczywistością, tylko o faktyczny problem radzenia sobie z rzeczywistoscia (Agnes) poza tym hehh jestem sobie w stanie wyobrazic jaki to jest niefajny schemat zakochac sie w najpopularniejszej lasce w szkole, rozrywanej przez facetow, czyli czlowieku praktycznie kompletnie poza zasiegiem.

O rozczarowanie kontaktami z facetami tez chyba nie chodzilo. Wydaje mi sie, ze historia raczej pokazuje jak dziewczyna, ktora jest superpopularna (wsrod 'normalnej' spolecznosci szkolnej) probuje sama zwalczyc w sobie sklonnosc do dziewczyny(srednio przyjemną metodą), Zakochanie w najmniej popularnej osobie w miasteczku, ktorego konsekwencja by byl totalny spadek z piedestalu itp. No dramat raczej z punktu widzenia takiej osoby – spojrzec na siebie i stwierdzic, ze się jest takim z jakiego się zawsze śmiało i wytykalo palcami(zreszta swietnie się sobie wtedy zdaje sprawe czym grozi zmiana frontu) i np. dla mnie to dosyc poruszajace bylo, ten konflikt wewnetrzny, obawa przed CALYM CHOLERNYM SWIATEM jakim dla tej dziewczyny byla szkola w Amal no i Amal w ogole.

'Show me love' no kompletne 2 swiaty, gwiazda wioski i najczesciej wysmiewana osoba, zero osob z ktorymi moga pogadac na ten temat, same problemy z tego wychodza, ze soba tez nie gadaja, zadnego wsparcia, poza tym ten film chyba tez jest troche wlasnie o braku tej samoswiadomosci... o byciu 15, 16 latka... stad moja sugestia, ze moze juz wyroslas z tych problemow i ich nie rozumiesz.

Czy aktorstwo było marne to nie wiem, może nie jestem obiektywna bo w ogole lubie skandynawskie filmy, po schematach może i pojechali ale czy to zle? Mysle ze pelno takich historii się dzieje na co dzien a syndromu Kopciuszka raczej tu nie widze.
leeloo84 (Użytkownik)
grzesznik pospolity
graphgraph
Użytkownik offline
Zaloguj się Zaloguj się  

film dla lesbijki o lesbijce :) 2 lat(a), 6 mies. temu Oklaski: 5  
Ano filmik, zgodze się, raczej dla młodszych ciałem..
Być może ukazanie przez reżysera nieprzyjaznego środowiska w tak niesmaczny dla mnie sposób, dużo bardziej agresywny niż np. w 'If these walls', był rzeczywiście celowy, a przesadny po to, by ukazać otoczenie jakim widziała go 'wyobcowana' Agnes..... być może...
Jednak kurcze, zbyt mało, w moim odczuciu, było z kolei kontrastującej to środowisko więzi 'porouzmienia' czy miłości, za mało jej wyjątkowości i piękna.......wtedy widzom wyraźniej pokazanoby że warto szukać, wędrować pod prąd, nie koniecznie będąc najpopularniejszą w szkole, ale za to idącą w kierunku prawdziwej wartości emocjonalnych.
Pokazano natomiast oczywiście, że warto się 'rozglądać' i nie koniecznie banda rozkrzyczanych klasowych przeciętniaków jest tym, przy czym warto obstawać, mając w główce coś więcej, że należy siebie szukać i przy odrobinie szczęścia - znajdywać, akceptować 'znaleziska'. Jak dla młodszych widzów może wystarczy....może....(ale w głębi mam nadzieje z enie dla wszytskich )

Pzdr@ll
noino27 (Użytkownik)
piekielny wyjadacz
graphgraph
Użytkownik offline
Zaloguj się Zaloguj się  

the only real voyage of discovery consists not in seeking new lanscapes but in having new eyes

zareczam ze starcza i dla mlodszych i dla tych z wieksza wyobraznia...

no i coz... zazdroszcze Tobie takiego widocznie wyjatkowego i pieknego zycia...

a film nie byl niestety o srodowisku lesbijek tylko o lesbijkach w srodowisku 'normalnym' wiec moze dlatego Ci sie nie podobal
leeloo84 (Użytkownik)
grzesznik pospolity
graphgraph
Użytkownik offline
Zaloguj się Zaloguj się  

Do góry Odpowiedz
kobieta