kobiety
Witamy, Gość
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
film dla lesbijki o lesbijce :) (1 wejść) (1) Gość
W dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: film dla lesbijki o lesbijce :)
film dla lesbijki o lesbijce :) 2 lat(a), 6 mies. temu Oklaski: 0  
nie wiemo jakim filmie piszecie ale ja tam wlasnie jestem w trakcie przerabiania L Word i jak dla mnie to super serial co prawda koncze dopiero 1 sezon ale jeszce 2 przede mna
Powerka (Gość)
graphgraph

Zaloguj się Zaloguj się  

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.  
film dla lesbijki o lesbijce :) 2 lat(a), 6 mies. temu Oklaski: 5  
Faktycznie, wierze w tą 'wyjątkową i piękną' rzeczywistość (emocjonalną oczywiście), byćmóże dlatego wiem czego szukam w filmach i ine tylko. Idealistyczne? Nie dla mnie- przeżyłam, więc wiem że istnieje. Widze jak wyglądają związki dookoła, na cyzm ludzie bazują budując 'głębie relacji' (oczywiście uogólniam na potrzeby wypowiedzi)...i mnie to rozczarowuje bardzo często. i na tym polu, zatraca się zanczenie, czy bedzie to heteryk wierzący mocno w PRAWDZIWĄ miłość, na przekór nieprzyjaznemu, hedonistycznemu środowisku czy les pośród środowiska typu MW (choć pewnie ta druga jest bardziej narażona na antypatyczne sygnały i bejsball-e) I jedno i drugie jest postawione w społecznej opozycji, a to bywa przeważnie nieprzyjemne ( gdy dochodzi naturalniedo 'ekspozycji stanowiska' jakie się prezentuje)

A wyobraźni, Moja Droga, podobnie jak wrażliwości na 'piękno' (nie pojmowane dosłownie oczywiście) mi nie brakuje. Po prostu tam go nie znalazłam. Inne emocje, inne oczekiwania.
W myśl zasady 'nie ma ludzi zdrowych, są tylko sami nie dość szczegółowo zbadani' można by wysunąć hipotezę , iż niezbyt wnikliwie patrzyłam, ale to zła zasada, gdyż gdzies własne 'stop' należy postawić ... Czymś się kurcze człowiek musi kierowac w życiu....tak mówią......i coś nas motywuje do wybrania takiej czy innej drogi, bądź takeigo czy innego FILMU

Więc to nie zasada...'za stara i nie pamięta własnych 'pierwszych kroków''. POdobnie, jak stojąc przed powiedzmy abstrakcyjnym malowidłem, jednen człowieczek wpadnie w ekstatyczny zachwyt nad bazgraniną i będzie przekonany że własnie 'doznaje' odrobiny Boskości, prawdy, ognia, czy jakkolwiek TO nazwiemy, a drugi machnie ręką, co najwyżej nauczy się szacunku do mazidła i jego twórcy.]Respektuje że inni mogą coś w filmiku znaleźć, sama niczego ine znalazłam, wręcz przeciwnie.

Pzdr @ll
noino27 (Użytkownik)
piekielny wyjadacz
graphgraph
Użytkownik offline
Zaloguj się Zaloguj się  

the only real voyage of discovery consists not in seeking new lanscapes but in having new eyes

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.  
film dla lesbijki o lesbijce :) 2 lat(a), 6 mies. temu Oklaski: 3  
po raz setny ogladnełam film pt. " Lost and Delivious" i za kazdym razem ta sama reakcja - placz.
za pierwszym razem lzy pojawily sie na mej twarzy ze wzruszenia a kazde nastepne ze zrozumienia sytuacji tej zostawionej Kobiety...ehh...
napisze tylko ze film kapitalny!! obejrzalam nie malo filmow a ten naprawde przypadł mi do gustu... moze tez dlatego iz spodobal sie mojej Ukochanej??... moze dlatego ze ogladajac ten film mysle oniej?? a moze dlatego ze jestem w podobnej sytuacji...??
hmm... ciezko powiedziec.. ale jestem pewna ze warto go obejrzec...
pozdrawiam...
chmurka (Użytkownik)
kusiciel filozof
graphgraph
Użytkownik offline
Zaloguj się Zaloguj się  

A ja tam lubie "pamiec zlotej rybki" w sumie film jest lekki i dosc przyjazny dla oka
cheri (Użytkownik)
kusiciel filozof
graphgraph
Użytkownik offline
Zaloguj się Zaloguj się  

Ja właśnie obejrzałam " Could Talk 2 ". Jeżeli mam wybierać to najbardziej do gustu przypadła mi trzecia nowela, gdzie dwie kobiety starały się o Dziecko oraz druga gdzie grupa lesbijek walczyła o swoje prawa.
Reasumując to miło się oglądało i nawet fajny jest ten film choć zdecydowanie wolę Lost & Delirious.
Gisselle (Gość)
graphgraph
Użytkownik offline
Zaloguj się Zaloguj się  

film dla lesbijki o lesbijce :) 2 lat(a), 4 mies. temu Oklaski: 0  
Dla mnie najbardziej świetnym filmem spośród wszystkich o tematyce lesbijskiej, które dotychczas obejrzałam jest "Saving Face". Miłość między kobietami w tym filmie jest przedstawiona realnie, prawdziwie i naturalnie jak to bywa w rzeeczywistości, aktorki świetnie wczuły się w swoje role i ogólnie bardzo polecam ten film.
Miss Good Fuck ~~GyPsY~~ (Użytkownik)
kusiciel filozof
graphgraph
Użytkownik offline
Zaloguj się Zaloguj się  

Do góry Odpowiedz
kobieta